Om Eldrid

Eldrid foran bokhyller.jpg

Foto: Nils Johansen

Født i Oslo i 1973. Utdannet syngende skuespiller fra Bårdar Akademiets musikkteater- og artistlinje (2002) og Cand. Philol fra Universitetet i Oslo med hovedfag i religionshistorie, egyptologi (2000).

Debuterte som barnebokforfatter i 2005 med Sara vil bli stjerne. Har utgitt mange barnebøker, ungdomsromanen Charliblogg, og er ofte på skolebesøk med skrivekurs og opplegg rundt bøkene sine. Har dessuten vært medredaktør og oversetter (fra hieroglyfer) til Den egyptiske dødeboken og tekster om livets vei, har lagt ut flere artikler på Snl om det faraoiske Egypt,  har oversatt en barnebok fra fransk og en lettlestserie brukt i undervisning fra engelsk. Har også skrevet MEG OGSÅ, bok for barn og ungdom som opplever sykdom i familien, på oppdrag fra Oslo Universitetssykehus. Boka blir i løpet av 2016 tilgjengelig som app.

Jobber i tillegg som frilans sanger, skuespiller, sangpedagog og teaterinstruktør. Har vært med i musikaler og show:  i Jesus Christ Superstar, Annie og Annie Warbucks, og jobbet som korist for Øystein Sundes i showet … og vel så det. Deltatt i Beat for Beat på Nrk, sunget i Disneyfilmer, i Det norske Solistkor, i vokalkvartetten Fire på rad, i reklamefilmer, blant annet for Rema 1000. Jobbet i syv år som sangpedagog og korleder ved Bårdar Akademiets danselinje og Treider, som instruktør under Musical Crash Course (Musikk i skolen/DKS), ved korsommerskolen, ved solistkurs i regi av flere lokale korforbund, har ledet diverse kor (både for barn, ungdom og voksne) og har hatt ansvaret for regi for den årlige niendeklasseforestillingen ved Ila skole, nå Fagerborg ungdomsskole, siden2009.

Skrev i 2006 musikkteaterforestillingen for barn Om svin og høns. Forestillingen er støttet av SEANSE. Synger og turnerer også i de egenproduserte konsertforestillingen Ljuse kvällar/Benny Andersson prosjektHujedamej og Juba Tuba.

Bor i Oslo med samboer, to sønner, en stesønn og en datter.

Reklame

4 responses to “Om Eldrid

 1. Arne Løvås

  Vi har en kunde som ønsker at vi skaffer henne boka: Meg også
  Hvordan bestiller vi?
  Hilsen
  Arne Løvås, fagansvarlig
  akademika» Kjeller
  Tlf: 64849430 Fax: 64849018
  http://www.akademika.no

  • Hei, og beklager veldig sent svar. Har ikke begynt å bruke denne bloggen ennnå, men har tenkt å gjøre noe med det. Ta kontakt med Oslo Universitetssykehus, kommunikasjonsavdelingen ved Kristine Hetland Clark! 95235781
   Hilsen Eldrid Johansen

 2. Gry Hagebakken Steen

  Hei!

  Jeg jobber på Byåsen barneskole og har ansvaret for biblioteket der. Og i
  tillegg har jeg lese timer med elever fra 2-4 trinn. Vi har lest bøkene dine og så har jeg tre gutter som gjerne vil spørre deg om noe. Er det slik at du har mail adresse eller noe og ønsker å gi oss et kort svar på et spørsmål, som ledd i elevenes timer sammen med meg?

  Håper på svar.

  Mvh
  Gry H. Steen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s