JENTER, BOK OG BLOGG

Kristiansand folkebibliotek har fått midler av Nasjonalbiblioteket til å gjennomføre et prosjekt med fokus på jenter, bok og blogg. Er blogginnlegg litteratur? Hvordan bruker bloggere det skrevne ord? Hvilke virkemidler benyttes? Leses det mest på nett (feks blogginnlegg), eller holder den gammeldagse boka, altså romanen, fortsatt stand utover de tjue tvangsminuttene alle elever i Norge har som leselekse? Hvordan tenker, og jobber, en toppblogger? Har de noe budskap i det de driver med? Hvordan påvirker de oss? Målgruppen for prosjektet er 9. og 10. klassejenter, samt 1. klassejenter på Medier og Kommunikasjon.

I utgangspunktet ønsket biblioteket seg en samtale, med påfølgende diskusjon, mellom en forfatter og en blogger, og jeg ble kontaktet. Det ble ganske snart klart at det ville bli vanskelig for unge, travle bloggere å delta ti hele dager i Kristiansand in persona, så løsningen ble at jeg gjorde intervjuer. Både med to populære bloggere, og med noen blogglesende ungdomsskolejenter for å få deres perspektiv, og syn, på saken.

Sisteplass, Sarah Surland

Sisteplass, Sarah Surland

Toppbloggerne jeg intervjuet var Sarah Surland, som i løpet av en uke i mars 2013 gikk fra å være en anonym sørlandsjente til å ligge på førsteplass på bloggtopplista med sin ironiske Sisteplass. (Og som nå har lagt ned bloggen – av grunner vi får vite gjennom samtalen med meg.) I tillegg snakket jeg med hverdags/dagbokbloggeren (merkelappen ”rosablogger” er soooo last year …) Kristina Andersen. To utrolig hyggelige, hardtarbeidende og reflekterte jenter!

Kristina Andersen

Kristina Andersen

Intervjuene jeg gjorde resulterte i ærlige filmsamtaler om jobben, og livet, som toppblogger i Norge som jeg i disse dager spiller av for jentegruppene i Kristiansandområdet. I tillegg prater jeg om livet mitt som forfatter, om prosess fra idé til bok, mye om research og om Charliblogg spesielt. (He, he – mange av jentene vet faktisk hvem jeg er også, det vil si, de vet hvem hovedpersonen min Sara er, for de har lest Sara vil bli stjerne … ) Og så prater vi. Om bøker. Om blogging. Om lesning på nett. Om bloggings status i fohold til romanens. Om likhetene. Om forskjellene. Om livene til toppbloggerne, contra min anonyme tilværelse som barne- og ungdomsbokforfatter. Om fordommer. Om hvor lett det er å skrive stygt og nedsettende om folk som stikker nesen sin frem i offentligheten når man sitter trygt gjemt bak en skjerm … Temaene engasjerer, og jeg ser fram til å møte mange jentegruppene i dagene som kommer, og uka etter høstferien!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s